30.9.12

Mässa i Karlstad

Nu är det klart!
Scrapfabriken ställer ut på Scrapbookingmässan i Karlstad den 6-7 oktober.



Här finner du mer info om mässan och träffen.

Hoppas vi möts där!

Vinnare av augusti månadstävling

Vi har en vinnare för augusti månadstävling.








































Grattis säger vi till Linda Kläringe som skapat denna söta gåva.

Har du inte bidragit till vår tävling i september än?
Du har hela dan på dig. Bidraget vill vi ha in senast 23.59, mer info finner du här.

29.9.12

Min lilla bebis

Här kommer så mitt sista inlägg som gästdesigner på övertid!
Jag, Ulrika, var ju g-dt i augusti, men skapade så mycket så det räckte till några inlägg under september också! Men nu är det slut...

Den här layouten blev en riktig färgklick med urklippta figurer från ett av häftiga GCD Studios-papprena, Vintage Wallpaper!


Ihop med några Hydrangeor, rhinestones från Prima och lite mist-stänk blev det till en riktigt glad layout tycker jag!

De blänker så fint, de där rhinestonesen från Prima!
I mitten på blommorna placerade jag också urklippta figurer ur det där pappret från GCD Studios.

28.9.12

Altrat

Tycker du som jag att det är roligt att altra? Antingen att göra askar m.m. från grunden eller som här få en ask som man altrar. Den här asken som heter Bubbelask i shopen har ett superkul lock, där många tankar gick igång. Ska jag göra en snökula av den eller bara dekorera den? Började med att  måla  alla delarna med vit färg och sedan ett lager med crackle paint.( tyvärr syns detta inte på bilden) distressade alla kanter. Det jag startade med i bubblan var en liten bit oasis som jag satte fast med starkt lim, för att få lite höjd på blomsterarrangemanget . Sedan var det bara att dekorera med alla de fina rosorna och knopparna  som var med i vinstpaketet. Locket dekorerade jag  med  Mönsterpapper E P Happydays med små fina blå och rosa blommor. På lockets kant har jag klistrat en spets. 


Materiallista:
Ask: Bubbelask
Papper: EP Happydays
Blommor Rosor 1cm, Rosor 2cm och knoppar
Band:: Spets och
Distresses Färgdyna 
Färg: Crackle Paint

27.9.12

LinlöpingScrappen

Det har varit mycket den senaste tiden och lite scrappande för egen del. Tur då att jag får möta så många duktiga scrappare ute i Sverige och får ta del av ert skapande, det är det roligaste med detta jobbet! Tack för all inspiration.

I helgen går Linköpingscrappen av stapeln igen.
I skrivande stund finns det fortfarande ett par platser kvar.
Har du inget för dig i helgen? Varför inte komma och scrappa en dag, eller båda? :D



För dig som inte ska vara med på scrapträffen finns ändå möjlighet att besöka oss på plats i Linköping. Så bor du i stan, i omnejd eller känner för en dagsutflykt tycker vi du ska titta förbi.
Det finns även loppisbord att fynda från.

Har du inte scrappat tidigare, men är nyfiken på hobbyn?
Du är välkommen in och se dig om på träffen. Här finns scrappare med stort hjärta och vi vill gärna dela med oss av information om vår hobby. Våga fråga och vi svarar!
Fika finns att köpa för en billig peng om du bara besöker träffen och inte deltar.

För mer information och anmälan, klicka här »

26.9.12

Gate Fold Window Card

Idag hade jag tänkt att visa en layout egentligen, men blev så inspirerad av Åsas, aka ScrapHorse, fina kort att jag bara var tvungen till att göra ett eget - ett Gate Fold Window Card! Har ingen aning om vad det heter på svenska.
 Himla kul att göra och roligt med en annorlunda vikning. Sen fick jag dessutom använt mig av min Martha Stewart Scoringboard och det gjorde ju inte saken sämre :-)


Framsidan



 Framsida/insida



Insidan


Den lilla söta ekorren är från ett Some Odd Girl set. Finns tyärr inte i webbshoppen men det finns ju så många andra söta stämplar där från SOG. Kortet är för övrigt ganska enkelt. Jag har stansat ut cirklar med en Qk cookiecutter dies och scallopcirkeln är en Spellbinders.

De läckra och färgglada papperna är från October Afternoons serie "9 to5" - Bordroom och Girl Friday
Stämpeln är färglagd med Copic/Promarker. Blommorna är blandad kompott!

25.9.12

Everyday Eclectic

Jag är verkligen förtjust i de softa färgerna på de nya papperna från Echo Park! Och kolla in rutorna som är tänkta till journaling, men som fick bli en del av bilderna på min layout nedan. Jag mattade ner färgerna på "mitt" foto och lät det få sällskap av de andra tivolibilderna och tyll fick kika fram runt bilderna. Bakgrundspappret fick spetskant både i överkant och underkant, den ena gången med vacker tejp och den andra med riktig spets. Och de genomskinliga knapparna fick bli de enda dekorationerna som svävar under titeln.


Materiallista: Mönstrat papper Herringbone och Journaling cards, bokstavsstickers från Echo Park. Knappar fr Youdo, spets och tejp "Skagen".

Haboscrappen

Idag vill jag gärna berätta en väldigt rolig nyhet.

Scrapfabriken kommer lördagen den 20/10 att vara med på Haboscrappen.



Det är två tjejer, Emelie och Marit, som håller i träffen. När Vätterscrappen inte längre anordnas kände tjejerna att det var dags att ta saken i egna händer och arrangerar nu denna scrapmara.

Habo ligger några mil norr om Jönköping, på Vätterns västra sida. Så du som befinner dig i området, tveka inte, anmäl dig till en dag med mycket pyssel, tävlingar, trevligt umgänge och god mat.

Det är drop-in start på maran från kl 9.oo, programmet börjar 10.3o

Förutom Scrapfabriken kommer Hildas rum finnas på plats med kvarvarande sortiment till rabatterat pris och det finns loppisbord för den som vill ta möjligheten att göra sig av med scrapmaterial som inte längre används.

För mer info och anmälan, kika in till
Emelie
Marit

En härlig scrapdag ser vi fram emot!

24.9.12

Shakercard med tomtefar Oskar.

Idag är det endast tre månader kvar till julafton så vad passar bättre än att jag  visar ett shakercard jag gjorde under scrapträffen i Skövde i helgen? Mitt första julkort...

YouDo har kommit med en förpackning plastlock som är perfekta till just shakercards. Personligen tycker jag infästningen blir snyggare än om man använder distanskuddar eller distanstape.

Det går till så att du har ett motiv, i mitt fall en julstämpel från PaperMaze som kommer in inom kort, men det går ju med andra saker, tidningsutklipp, foton, you name it!
Locket fyller du med något som kan röra sig i utrymmet som blir mellan motiv/papper och locket. Jag valde YouDo's glitterförsedda sammetspulver. När jag skakar det ser det ut som snö, och det glittrar extra fint i, nästan som riktig snö :D
Själv var jag som ett litet barn när jag skakade kortet, såg hur fint "snön" la sig i drivor, fastnade på tomten, åh så kul. Så, även vuxna kan uppskatta ett sådant kort, inte bara barn!



Sen gjorde jag en liten mall för att se hur stort hål jag behövde i mitt mönsterpapper för att få locket genom det och dölja lockets infästning. När jag hade mallen kunde jag enkelt malla av och se var på mönsterpappret jag skulle placera locket. Jag skar ut ett hål och tryckte genom locket. Allt fäste jag sedan på en stomme och dekorerade enkelt mitt kort.

Motivet är stämplat på ett tunnare akvarellpapper vi fått in i shopen och jag är nöjd med de motiv jag hitintills färglagt.

Materiallista:
Stämel, Tomtefar Oskar, PaperMaze
Mönstrat papper, Bårder, I väntan på tomten II, Pion Design
Shakercardlock, YouDo
Sammetspulver, YouDo
Julstjärnor
Rosor
Rosenknoppar
Bakers Twine
Järnek, Quickutz
Distress Ink, Ranger
Akvarellpapper, Simply
Vattenpensel, Koi
Dubbelhäftande tape
Flytande lim, YouDo


22.9.12

En kram på Liseberg

Ulrika här igen med en layout med två riktiga sötnosar på fotot! ;-)
Lisebergskaninen och min man! Haha!!
Maken blev rätt paff när kaninen dök upp och ville posera på bild! Jag stod ju med kameran i högsta hugg (som alltid!), och visst blev det ett bra kort! ;-)


Här har jag jobbat med smala remsor från läckra PaperMaze-papper.
Bakom fotot har jag dock slagit på stort och placerat två större bitar av papprena.
Ni ser också en bit av den tuffa ribbon tape (blommig) som jag fäst tvärs över en av pappersbitarna.


Ni ser också vackra Hydrangeor med lite extra bling! Just dessa som jag använt finns inte på Scrapfabriken, men kika HÄR så får all de som finns!!
De små runda bokstavsstickersena kommer från Authentique Paper, visst är de söta!


Tack för idag! Nästa lördag blir mitt sista inlägg! Vi ses väl?!

21.9.12

Med en enkel tulipan...

Det är redan mitt i september och alla härliga höstfärger dyker upp i naturen.  Detta blommiga papper går i några höstfärger. Jag har gjort ett "bra och ha" kort. Förmodar att du som jag har många pappersrester. Här har jag använt ett papper som är 14 x 14 cm.  En kvadrat av mönsterpapperet, som jag sedan skurit ut till tre och fäst dem på var sin svarta cardstock. Jag hade kvar en remsa , även den fick svart bakrund.Varje kvadrat är ihopsatt med distanskuddar.  Lite blommor som dekoration och en textstämpel från Gummiapan som jag gillar mycket. Vi ses igen nästa vecka.


Materiallista:
Cardstock: Svart 15x 30 cm
Mönstrat Papper:
Blommor: Små blå
Stämpel Gummiapan Men en enkel...
Blad Murgröneblad
Distanskuddar


19.9.12

Under the Sea

Vanligtvis brukar jag nästan hoppa över de små figurerna som följer med SOG stämplarna men den här lille gynnaren kan jag inte motstå :-)
Hur söt är inte denna lilla sjöhäst? Den följer med i Under The Sea-setet.




Inspiration till kortet hittade jag hos en av våra före detta GD Jessica Wallin aka Coffeeaddicted. Hon har gjort ett liknande kort som är bara såå fint!

Än en gång, ett enkelt kort med fokus på motivet. Jag har som vanligt använt mig av en av Gummiapans bakgrundstämplar - Slitna cirklar. Perfekt till dessa SOG motiven tycker jag. Det blir lite av en blubb blubb-effekt :-)
Blingstenarna är något som jag har haft i en hel evighet, men aldrig använt. Men man kan ju använda sig av annat också. Knappar till exempel. Det är bara fantasin som sätter gränser. Något som är fint, som jag glömde, är att dutta droppar med 3d lack. Det blir som vattendroppar.

Övrigt: spillbitar, wellpapp, washitejp, cheese cloth, natursnöre


18.9.12

Everyday Eclectic

Denna gången var stämpeln från Gummiapan utgångspunkten, såå fin. Funkar både som bakgrund och som detaljstämpel. Stämplade flera gånger omlott och mistade sedan över bakgrunden. Flera av papperna från Echo park ”Everyday Eclectic”  har också hexagoner, så det fick bli temat, och användes som fotomatta. Tyckte jag behövde mer färg och eftersom symaskinen ändå stod framme fanns trådrullarna tillhands, en orange trådhärva får tittat fram under bilden. De matta halvpärlorna ger en mjuk känsla.

Fotomattan gömmer en hemlighet; fler bilder och texten. Ett bra sätt att få med mer, men jag funderar fortfarande på om jag ska göra det tydligare att det finns något dolt…


Materiallista:
Mönstrat papper ”Hexagon”, Enfärgat ”Solid teal”, Kanter fr ”Herringbone”, några detaljer från ”Large hexagon”, Alfastickers från Everyday Eclectic, Echo Park
Stämpel ”Bikaka” gummiapan
Sugardots ”wildberry” fr Youdo
Gul mist och orange sytråd från egna gömmor

15.9.12

Blått som havet!

Ytterligare en lördag med förra månadens gästdesigner Ulrika... 
Jag gjorde ju lite för många layouter för att det skulle få plats under augusti! Fick lov av Helen att visa dem nu i september! ;-)

Här kommer en layout med ett gäng remsor klippta från spillbitar. 
Det prickiga pappret kommer från GCD Studios och heter Vintage Wallpaper. Det blå är vanlig cardstock.
Jag har också smugit in remsor av den fina blommiga ribbon tape.


De här fina Hydrangeorna passar in överallt tycker jag! Och jag är ingen stor blom-konsument... Har ofta svårt att klämma in en massa blommor, men dess var så lätta att ha och göra med! :-)


Bakom blommorna fäste jag egengjorda blad som jag klippt ur wellpapp och chalkat lite runt kanterna.
I mitten på blommorna sitter en underbart vacker rhinestone från Prima!

Min journaling har jag skrivit på en tag som jag stoppat i en Mini bag från Canvas Home Basics. Den sitter instoppad bakom fotot.


Tack för idag! Hoppas ni får en underbar helg!

14.9.12

Påsar att fylla.

Hej på er igen, här kommer det mer som jag  gjort av vinstpåsen. Mer papper från Dottie collectionen. Det var med genomskinliga påsar. Perfekta att göra godispåsar av, för att ge bort. Tyvärr finns inget godis hemma just nu så ni får se dem tomma. Jag har skurit till bitar som är lika breda som påsarna x 14 cm. sedan har jag vikt det dubbelt och punchat ut två runda hål. Mellan hålen har jag skurit med kniv. Gjorde samma sak med dottiepapperet. Den söta spetsen är fäst på insidan. Textstämpel är stämplad på en bit cardstock som jag fäst med 3-d kuddar. Jag återkommer igen nästa fredag.

.


Materiallista:
Vit cardstock påsens bredd x 14 cm till stommen
Paper Maze Dottie collection
Textstämpeln Gummiapan Ville bara säga, gratti/tack
Blommor och blad
Spets
Påsar


13.9.12

Nyheter från PaperMaze

Idag visar vi lite nyheter från PaperMaze.

6 nya papper som jag är helt förälskad i. Det är Sandbergsserien som fått utökning. Roliga papper till höst och kalas. Men åter faller jag dit på "baksidorna". Är det nåt PaperMaze kan så är det prickar!








De har även släppt lite nya stämplar. Nu finns bl a Spöket Laban som liten, riktigt liten. Perfekt till halloweenkorten om man vill ha ett snällt spöke :D





Så har de släppt nya stämpelmotiv i egen regi.
Jag gillar till exempel "Jag glömde...", kanske för att jag är glömsk?!
Men de släppte även fina julstämplar och det lilla hjärtat i cirkeln kan bli lite lätt beroendeframkallande.



12.9.12

Jag diggar Cabaret

För några veckor sedan damp den här stämpeln ner i min brevlåda - Cabaret från Kenny K! Är hon inte bara så läcker?! Så igår satte jag mig ner för att färglägga henne och för att utmana mig själv lite så färglade jag hennes hår rosa istället för "naturlig" hårfärg. Jag blev grymt nöjd och som grädde på moset fick håret lite glitter!



Mina favoritfärger för tillfället är just rosa och turkost, dom funkar så bra ihop! Kortet blev enkelt mest för att Cabaret skulle vara i fokus.
Stövlarna fick lite 3d-lack på sig för den där extra effekten och Gummiapans text funkar bra med motivet!
Sen har jag bara streckat runt motivet med en svart tunn penna för att rama in det lite. Tyvärr råkade JAG sätta tummen i liquid pearls så den ena blev ful. Vanligtvis är det några av mina barn som brukar ha sin tumme i vägen....men inte denna gången :-)


Ha en fortsatt fin onsdag!

11.9.12

Echo park

Här är det pirrigt; de två äldsta barnen åkte med pappa till Paris ett par dagar i början av sommaren. All packning fick plats i ryggsäckarna, och visst var det ett äventyr :)

Lillasyster då? Hon fick stanna hemma med mamma, något mellanbarnet blev mycket avundsjuk på innan han förstod vad "Paris" och "Disneyland" verkligen innebar...



Gummiapans stjärnstämplar fick göra bakgrund till fotot, och här är jeansbokstäverna verkligen fina :)


Materiallista:
Mönstrat papper Sky Blue Daisy - Notebook, Summer Fresh, Simple Stories
Bokstavsstickers, Simple Stories

Stämpel Stjärna i sliten cirkel och Stjärna i sliten ring, Gummiapan
Papperspåse Bitty Bag Notebook, Whiskers Graphics
Datumstämpel
Blomma
Tag
Washi (ur egna gömmor), Scrapfabriken har många fina tejper, både washi och ribbon
Hjärtbling från dotterns 'diamantburk'

10.9.12

Pocket Envelope med Sunny Mae

I min släkt kommer födelsedagarna nästan stötvis känns det som. Helgen som gick var det två födelsedagar som firades.



När jag ändå höll på med Pocket Envelopte-stansen valde jag att göra ett kuvert till den andra personen som firades. Jag valde ett ljusgrått cardstock och jag gillar den släta sidan "baksidan" av de papper med linnestruktur, så jag valde att ha den utåt. Färgade in kanterna med lite Black Soot med hjälp av en blendig tool. Inspirerad av vimplarna som mina teamkompisar gärna använder, valde jag att också använda en banderoll bakom tårtpappret. På tårtpappret satte jag en grattisstämpel som är rund i formen. Jag gillar när man inte ser texten helt, så jag valde att placera den så att Sunny Mae skymde delar av den.

Min bäste scrapvän, datumstämpeln



Sunny Mae är stämplat på akvarellpapper och målad med distresser. Just nu är jag inne i en period där jag figurklipper de flesta motiven, det är så kul.



Några blommor, en datumstämpel för bemärkelsedagen och kortet var klart.

Materiallista:
Stämpel, Sunny Mae, Some Odd Girl
Stämpel. Gratulerar, Inkido
Datumstämpel
Akvarellpapper, Aquafine
Distress Ink, Ranger
Vattenpensel, Koi
Stans, Pocket Envelope, Tim Holtz
Cardstock, Bazzill Paper
Distress Ink, Ranger
Blending tool, Ranger
Mönstrat papper, Purple Dottie, Dottie Collection, PaperMaze
Körsbärsblommor
Rosor
Tårtpapper
Bakers twine
Filthjärtan
Tag
Brads
Dubbelhäftande tape
Distanskuddar

9.9.12

Presentpåse med Some Odd Girl

Igår fyllde syrran år. Hon är född i Jungfruns tecken så vad passar bättre än Some Odd Girls sjöjungfrur? Syrran är galen i lila, så valet på stjärtfenan kommer därifrån.


I fredags kom en ny stans från Tim Holtz och Sizzix in i butiken, Pocket Envelope.
Den kunde jag inte hålla fingrarna ifrån utan stansade ut ett kuvert i Kraft-cardstock, färgade in kanterna med lite distressfärg med hjälp av en blending tool. Stämplade lite möster på baksidan av kuvertet. Sen valde jag att fästa det på utsidan av en presentpåse. Däremellan satte jag lite ostduk som ser ut som fisknät. Jag valde att fästa motivet så att man inte kan öppna det, det skall bara vara som en detalj.


Motivet är stämplat på akvarellpapper, målat med distressfärger.




Materiallista:
Stämpel, Under the sea Mae, Some Odd Girl
Stämpel, Slitna cirklar, Gummiapan
Stämpel, Gratulerar, Inkido
Datumstämpel
Stans, Pocket Envelope, Tim holtz
Stans, Chloe Stem, Memory Box
Cardstock, Bazzill Paper
Presentpåse
Ostduk
Blingstenar
Distress Ink, Ranger
Blending tool, Ranger
Dubbelhäftande tape
Distanskuddar

8.9.12

Vindruvor i mitt växthus!

Hej igen! Gästdesignern Ulrika från förra månaden här igen för ett litet extra gästspel! ;-)
Jag fick så mycket fint material av Helen så jag skapade alldeles "för mycket"!
Idag (och några lördagar framöver) får jag därför äran att få visa upp ytterligare layouter.

Jag har lyckats odla vindruvor i mitt växthus! Jag provsmakade häromdagen, och de var inte dumma alls faktiskt!


Jag har använt mig av ett vitt cardstock som jag stänkt lite mist på. Jag ritade några cirklar och fäste en bit av det härligt färgglada Paper Maze-pappret ovanpå.
En liten Bitty Bag med sött chevron-mönster sticker fram under pappret.

Hydrangea-blomman som sitter i vänsterkanten var egentligen lite ljusblå runt kanterna. Jag tog fram lite fluid chalk och färgade den grön istället för att matcha bättre!


De helt vita hydrangeorna fick förbli vita! Med en liten halvpärla i mitten blev de extra söta!


Tack för idag!
På återseende nästa lördag då! ;-)