30.6.12

Love you

Ibland är det så roligt och befriande att göra riktigt rena och enkla layouter. Jag blev så kär i de här journalingrundlarna från Shabby Chic Crafts att det fick vara den enda dekorationen på sidan förutom foto ch en lite flagga från arket med chipbboardstickers från Echo Park.
Jag sydde flera snirkliga sömmar över journalingrundlarna för att skapa lite mer effekt på sidan.


// malena

29.6.12

Tut

Idag visar MissMian en layout här hos oss.


Materiallista:
Mönstrat papper, Sprinklers, Fly a Kite, October Afternoon
Mönstrat papper, Chores, Neighbourhood, Crate Paper
Mönstrat papper, Thursday, Girl Friday, Cosmo Cricket
Mönstrat papper, Butterfly Ballet, Memory Box
Mönstrat papper, Waltzing Matilda, Memory Box
Cardstock, Kraft, Bazzill Paper
Swirl, Storyteller
Bitty bag
Hydrageor
Halvpärlor

28.6.12

Flower

Idag visar vi ett kort med den söta stämpeln "Flower" från Nellie Snellen.
Jag gillar verkligen deras motiv. De lockar till lekfullhet och det går ganska snabbt att färglägga dessa motiv tycker jag.


Den söta stämpeln är som vanligt stämplad på ett kraftigt akvarellpapper för att jag ska kunna arbeta med mycket vatten utan att pappret bubblar sig. Jag har använt en vattenfast dyna och färglagt med distresser. Genom att inte lägga skuggan under henne i direkt anslutning till fötterna får man henne att sväva och skuggan gör att hon inte bara svävar i det blå utan markerar att det finns något under henne. Lite glitter på vingarna till denna lilla älva ger ett skirt intryck.

Inspirerad av Christina har jag försökt jobba med flera lager och mycket papper. Jag gillar färgkombon rosa/turkost, det är så fräscht. Mellan den turkos fotomattan och motivet har jag fäst en bitty bag och i där sitter en tag med en grattishälsning. Några halvpärlor, knappar, lite washitape och band/floss och kortet var klart.

Materiallista:
Stämpel, Flower, Nellie Snellen
Stämpel, Ett år bättre, Gummiapan
Mönstrat papper, Woven, Stella & Rose, My Minds Eye
Cardstock, Bazzill Paper
Notebook Bag, Bitty Bags
Knappar
Halvpärlor
Bakers Twine och floss
Tårtpapper
Washitape, YouDo
Distress Ink, Ranger¨
Akvarellpapper, AquaFine
Vattenpensel, Koi
Tags

27.6.12

Under the Sea Mae

Oj det blev visst sovmorgon idag! Ja, är det semester så är det :-) Även om vädret inte känns så somrigt. Men då kan man dra nytta av att man kan vara inne i alla fall. Och scrappa....

Den här lilla godingen, Under the Sea Mae från SOG, knåpade jag ihop härom dagen. På vinst och förlust färgade jag håret rosa och det funkade faktiskt. Gillade det skarpt. Jag vet att Anna-Maria brukar göra det ibland, men själv har jag inte vågat innan.


Jag har färglagt håret med Twinklings, gamla som gatan och har stått och dammat i min hylla. Tanken var att jag skulle färglägga med Distress Markers och sen måla över med Perfect Pearls från Rangers men jag hittade inte min i röran. Den jag har är genomskinligt glittrig och det blir en superfin effekt. Ni hittar andra färger här. Övrigt är färglagt med Distress Markers och stjärtfenan har fått lite glitterlim på sig.

Jag har stämplat med Gummiapans "brutna cirklar" som effekt och sen har jag droppat 3d lack som vattendroppar. Testade att stansa ut några Qk-kvistar som alger och det funkade rätt hyfsat. Precis när jag var färdig med kortet kom jag på att jag skulle ju använt cheese cloth under själva motivet, det hade varit perfekt. Har sett lite överallt att den går bra att färga in. Det får bli till nästa gång. Men jag fick med en liten bit under algerna.

Övrigt material: OA spets, blommor, papperspåse, tag, twining
Papper: White CS och mönstrade papper från Echo Park

Ha en fortsatt fin dag!

26.6.12

Småmönstrade baksidor

Jag älskar mönstrade papper och brukar hålla utkik efter de där som är lite lagom mönstrade för att använda dem som bakgrund; som ger liv utan att ta över. Denna gången använde jag baksidan av Quilts från Crate Paper och började med att lägga lite splatter i bakgrunden. Jag hör till dem som gör det först, men har sett att det är många som gör det på slutet, när LOn nästan är klar. Genom att göra det först går det ju att vända och vrida på sidan och dölja splatter som ev inte blivit som/där man tänkt sig. :)

Material: Mönstrat papper Quilts (passa på, finns till ett mycket bra pris i webshopen nu!), bokstavsstickers fr October afternoon, Fjärilsgem fr YouDo, knappar, bling, fjärilscharm och twine, allt från webshopen!

24.6.12

Midsommar på Läckö Slott

Hoppas midsommar varit bra! Vi firade midsommarafton vid Läckö Slott och då passade vi på att ta ett litet familjefoto. Med tre killar som helst inte vill vara med på kort får man vara nöjd om alla fyra ens är med på kortet ;-) Idag passade det bra att sitta inne och pyssla medans regnet silade ner ute.


Jag försökte hålla LOn lite mer avskalad än vad jag brukar ;-) Som ram runt har jag skärt till smala remsor av samma mönstrade papper som är på flaggorna.  De sydde jag fast med två varv raksöm. Lite mist och så några vita splashar (gjorda med distress stain) ger lite mer liv åt bakgrunden.


Epoxyflaggor på rad!

Nu tänkte jag visa något jag använder väldigt ofta. När man ska dekorera med något självhäftande, ex bokstavstickers eller washitape kan det vara svårt att veta i förväg var det passar. Visst kan man hålla stickersen med en pincett över och flytta runt men det är inte alltid det funkar.

(ursäkta de dåliga fotona - fotade inomhus i gråvädret)
När jag hade kommit så här långt tyckte jag det saknades något och funderade lite på washitape. Ska man ha tapen på papper brukar det inte vara några problem att flytta runt den men ska den vara på foton finns det risk att den fastnar och förstör fotot.


Jag har löst det genom att använda en lite tjockare plastfilm (tjockare än vanlig OH-film). Jag lägger plasten över LOn och så sätter jag på washitapen lite försiktigt och ser om det blir bra. Så lätt att flytta runt tills man hittar den rätta platsen. Är det en stickers jag använder fäster jag den bara lite lätt i ena sidan så den lossnar snabbt från filmen. Så lätt och smidigt!


Samma plast använder jag för att se hur det blir med olika stämplar. Jag stämplar helt enkelt stämpeln med min vanliga svarta dyna....


.... och sedan lägger jag den över kortet för att se om/var stämpeln passar. Färgen torkar jag lätt av när jag är klar.


Plasten är även toppen att använda för att se var man ska placera små bokstavsstickers, sätt dem då i överkant av plasten så fastnar de inte så lätt. Eller så kan man använda en linjal-  det går lika bra.


Hur blev då kortet? Fniss, det ser fortfarande ut så här! Det får vänta tills jag vet vem som ska få det och jag kan komma på något klämmigt =)

Materiallista:
Cardstock Kraft
Mönstrade papper: Coffee Break, Dictation, Girl Friday, Supply Closet and Italics
Dekorationer: Brads, Label stickers, Word stickers Washitape och Brown Sugar Twine
Epoxyvimplar

Ha en underbar söndag!
Kramelikram Leia

23.6.12

Live Laugh Play

Echo Parks serie Hello Summer gör en glad med alla sina färger och härliga dekorationer. Så det är lätt att scrappa och det blir lätt foton som gör en glad. Här är ett foto från ett besök på Kolmården där alla mina barn åker tekoppskarusell tillsammans. De två stora tyckte det var så pinsamt men den lille njöt i fulla drag. Det är ju så det är att vara syskon och göra saker ihop!
Jag har blandat papper och stickers dekorationer i en enda röra. De fina snörstumparna heter Divine Twine och finns i  många färger.

// Malena

22.6.12

in the sun - 100 days of summer

Idag visar jag ett kort med den söta stämpeln "In the Sun" av Marianne Design.

Jag har stämplat henne på ett akvarellpapper och färglagt med distresser. När jag
kom till hennes kläder/klänning valde jag att stämpla motivet på en spillbit av mönstrat papper och på så sätt "klä" henne. Det kan vara kul ibland och det går ju så fort!



Dekoren har jag hållit enkel och denna gång har jag lyckats att inte använda blommor och halvpärlor :D
Jag stämplade Gummiapans lilla och mellanstora fjärilar med Seasonal Series - Spring, den giftigt gröna fjärilen fick jag genom att blanda den blå och gula dynan på stämplen. Sedan klippte jag ut fjärilarna och formade dem lite för att få till vingslag. En fjäril hamnade ovanpå en knapp. Flickan och de små fjärilarna som är i motivet är separerade i stämplen. Du kan alltså placera dina små fjärilar var du vill, stämpla massor av dem kring henne eller ta bort dem helt.



Flickans glasögon fick sig en omgång med glossy accent för att få dem att glänsa lite.



En somrig hälsning och kortet är klart.



Materiallista:
Stämpel, In the Sun, Marianne Design
Liten fjäril, Gummiapan
Mellan fjäril, Gummiapan
Mönstrat papper, Journaling card 2, 100 Days of Summer, Simple Stories
Mönstrat papper, 100% summer fun, 100 Days of Summer, Simple Stories
Cardstock, Coconut Swirl, Bazzill Paper
Alfabetstickers, Tiny Alpa Stickers, Kaiser Crafts
Distress Ink, Ranger
Akvarellpapper, Aquafine
Vattenpensel, Koi
Glossy Accent, Ranger

21.6.12

Wishes - med Crate Paper

Den söta älvan Wishes är åter i lager hos oss.

Jag har gjort ett kort med henne och valet av hårfärg har inspirerats av Anna Maria. Prova själv, det är jättekul att använda en inte traditionell färg. Men jag tycker också att det förstärker skirheten i henne som jag ville få fram.



För att ytterligare förstärka det eteriska uttrycket har jag använt mig av vellum som jag stansat med en kantstans för att få spetskanten. Några söta pärlemoblommor  och en egengjord knapp är allt som får vara dekoration på detta kort. Jag väljer att placera dem inpå den vita ytan för att gruppera och på båda sidor om henne för att ge fokus till henne.

Materiallista:
Stämpel, Wishes, Some Odd Girl
Mönstrat papper, Sweets, Emmas Shoppe, Crate Paper
Mönstrat papper, Something blue, Portrait, Crate Paper
Vellum, Bazzill Paper
Cardstock, Straw, Bazzill Paper
Kantstans, Doily Lace, Martha Stewart
Knappstans, Epiphany Crafts
Epoxyknapp, Epiphany Crafts
Pärlemoblommor, Storyteller
Distress Ink, Ranger
Vattenpensel, Koi
Akvarellpapper, AquaFine
Vattenfast dyna, Memories

20.6.12

Vespa

Idag blir det en layout från vår Italien resa förra året. Satt och drömde mig bort och längtade när jag knåpade ihop layouten igårkväll. Precis en månad kvar tills vi åker igen! Det blev en layout med ett foto på en vespa - så klassiskt för Italien! Och dom finns ju överallt!



Jag började med att maska in en tegelväg på bakgrundspappret. Masken är min egen privata och jag har använt mig av en distress dyna när jag färgat in den. Fotot är ganska stilrent så jag ville försöka hålla layouten ganska enkel.
När Helen fick in OAs serie 9 to 5 blev jag helt förtjust i "Boardroom", mörkt och mustigt papper så jag var ju bara tvungen att beställa det! Helen var ganska förvånad av mitt val och undrade vad jag föll för :-). Jag visste direkt till vilka foto jag skulle använda det och här är det bara perfekt! Samma färg som tegelväggen på fotot!
Stämplar: splatter och tegelvägg från Gummiapan

19.6.12

Regnbåge

Den här gången hann inte limmet torka. :) LOn har stått nästan klar lääänge, ända sen en inspirerande LO med strålar hos Marcy Penner (vill oftast lifta allt hon gör...). Det enda som fattats har varit den utklippta rubriken och textremsorna, tänk att det ska ta så lång tid i bland. 

Fast jag gillar att gå och titta på nästan-färdiga grejer också, ibland kommer man på någon detalj man vill göra annorlunda. Som till exempel ta bort den gula blomman som satt där den orangea cirkeln är nu. Det gjordes också i sista stund, och jag gillar verkligen epoxibradsen som fick vara med istället!



För att göra strålarna tog jag ett vanligt kopieringspapper och måttade ut. Sedan numrerades strålaran innan de skars och användes som mallar.

Material: De prickiga papperna kommer från PaperMaze, det gröna o röda med "gallret" från Echo Park, washin från YouDo, epoxibradsen fr EchoPark och twinen från Bakers Twine. Silkespappret bakom "regnbågen" fanns i i gömmorna!  

18.6.12

Grattis morfar!!

Idag visar jag ett kort som min älskade morfar ska få på sin 80 årsdag på midsommardagen! Jag kan tycka att det är svårt att göra maskulina kort men idag löste jag det enkelt genom att göra ett färgglatt och enkelt kort =)



Nämen, en epoxybubbla? De är lätt vanebildande, så lättplacerade!


På insidan använde jag samma stämpel som på utsidan men med grön dyna i stället och för att ta upp "gubb-temat" stämplade jag även Långa farbrorn. Fast jag tror nog jag ska färglägga honom, han ser lite blek ut ;-)

Materiallista:
Mönsterpapper: Orange Dottie och Gröna hattar (till epoxybubblan)
Hoppas ni alla får en härlig vecka!!
Kramelikram Leia

17.6.12

Lego fire brigade

Söndag igen och dags för mig att inspirera med October Afternoons serie 9 to 5.


Det var många fina färger på fotot som jag kunde plocka upp med de mumsiga papprena.


Lite stickers, spillpapper och en epoxystjärna!


Jag har ritat runt bokstäverna för att de ska synas lite bättre.


En hel hög med stickers, brads, stämpar och den lilla epoxycirkeln. Datumet har jag stämplat med den smidiga datumstämpeln. Perfekt storlek både för kort och layouts.


De pyttesmå bokstäverna är så roliga att jobba med!


Även idag avslutar jag med ett supersnabbt kort! Lite spillbitar, tårtpapper, stickers och minibokstäver är allt som behövs.

Cardstock: Straw och Craft
Mönstrade papper:  Shorthand, Coffee Break, Dictation, Girl Friday, Steno Pad och Italics
Dekorationer: Label Stickers, Word stickers, Shape stickers, Alpha stickers, Brads, Tiny alpha stickers, Sticky notes (Smash) och tårtpapper
Punchar och epoxisar
Stjärnstämplar (den stora är slut men den finns i en annan variant)
Datumstämpel

Ni har väl inte missat är det är REA i webshopen???

Kramelikram Leia

16.6.12

Pappamys

Echo Parks sommarserie Hello Summer är så mysig och färgglad. Det är så härligt med en serie som den här som innehåller alla möjliga färger som på nåt konstigt sätt matchar. Jag ville lyfta fram många av seriens fina papper och valde att jobba med rutor av olika mönsterbitar. Jag valde att göra det extra färgglatt med fotomattor i färger som inte förekom i mönstret. Några stickersdekorationer och bling fick bli pricken över i:et tillsammans med titeln av bokstäver som också hör till kitet.

// Malena

14.6.12

Bubbelask med Some Odd Girl

Idag är det min dag att inspirera här i bloggen.
Jag har ju inte så mycket tid numer att skapa men så ibland talar produkterna med mig och så gjorde det nya stämpelsetet från Some Odd Girl, Under the sea Mae.



När jag såg setet visste jag att jag ville göra en bubbelask med henne. Så jag har stämplat upp henne på ett akvarellpapper och målat med distresser och sedan har jag distressat/chalkat kanten runt lite med en blå ton för att få lite vattenkänsla.




Asken har jag klätt med papper från Cosmo Cricket som passar perfekt till dessa stämplar. Jag har inte fäst så mycket inne i  bubblan, en "tångruska" och några bubblor finns inne i bubblan men jag har dekorerat utsidan mer. Med glossy har jag fäst en remsa med pärlfloss runt kanten av bubblan, sen har jag fäst blommor, ytterligare en "tångruska", lite natursnöre som ser ut som tamp och ostduk som påminner om fiskenät.




Materiallista:
Stämpelset, Under the sea Mae, Some Odd girl
Bubbelask
Papper, Coral Blooms, Salt Air, Cosmo Cricket
Akvarellpapper, Aquafine
Distress Ink, Ranger
Vattenpensel, Koi
Bubblefun, YouDo
Ostduk
Papperrosor
Körsbärsblommor
Ormbunksblad
Natursnöre
Pärlfloss
Die, Chloe Stem, Memory Box
Die, Chadwick Label, Memory Box

13.6.12

Sweet Cowgirl

Hur söt är inte den här stämpeln - Sweet Cowgirl från Nellie Snellen?




Jag har färglagt med Distress Markersakvarell papper och sen använt mig av papper från Simple Stories - "Denim-grid" och "Summer fresh".

Övriga dekorationer: blommor, tårtpapper, halvpärlor och liten papperspåse

Ha en fortsatt trevlig dag!

12.6.12

Echo Park

En från början väldigt ren LO blev dekorerad med  washitejp och stickers från stickersarket, och sedan kunde jag inte låta bli att skvätta! Här har jag skvätt både med orange mist och sedan med grönt "ludd". Det gröna luddet fästs genom att jag blandat ut vanligt vitt lim med vatten så att det blir skvättbart, och sedan häller jag luddet över. Jag väntar en liten, liten stund innan jag häller bort det överflödiga luddet så att inte limmet ska rinna iväg. Gillar kombinationen av olika texturer på skvättarna!

Materiallista: Mönstrade paper och stickers från Echo parks Hello Summer finns i webshopen! "Luddet" till splasharna kommer från YouDo.

11.6.12

Fjärilar

Jag har fått en extra bloggdag denna veckan och jag vill gärna visa mina fjärilskort jag har gjort. När Tim Holtz släppte Distress Markers på marknaden så visade han en film där han målade direkt på en fjärilsstämpel med olika färger, sprayade lite med vatten och sen stämplade. Effekten var så cool! Jag var ju bara tvungen att testa! 

Först ut Fjärilsstämplar, stor och mellan från Gummiapan! Det finns även en liten!


Kortet är ca 12x12, väldigt enkelt - stämplat bara med stämplar från Gummiapan.


Nästa kort är med fjärilar från Tim Holtz!


Jag tycker oavsett vilka fjärilar man använder så blir dom ju superfina!! Och kul är det att pilla med!

Ha en fortsatt fin vecka!


10.6.12

Silvermedalj

Tänk vad en vecka går fort, nu är det söndag igen och min tur att blogga. Jag fortsätter förra veckans tema men ännu en LO från sonens klassfotboll. Det finns så många fina papper i October Afternoons serie 9 to 5 att jag knappt vet var jag ska börja.



En massa härliga dekorationer + 25mm epoxybubbla och egengjord knapp. 
(tyvärr syns 3d-kudden när jag tog kortet lite från sidan)


Ytterligare en epoxybubbla, de är lätt vanebildande ;-)


Jag tyckte det var så snyggt med olika biljetter på rad att jag använde hela raden.


Med de fina journalingkorten fixar man snabbt ett enkelt grattiskort. Färgkombon rött och turkost är ett säkert kort, här har jag vågat bryta med en grön färg ;-)


Materiallista LO
Mönstrade papper: Steno Pad (fram & baksida), Coffee Break,
Cardstock:
Dekorationer:Journaling card, Label stickers, Shape Stickers, Alpha Stickers, Orange Twine,   Epoxyknappar & Epoxycirklar
Verktyg: Knappunch & Cirkelpunch 25mm

Materiallista Kort
Cardstock: Straw
Mönstrat papper: Shorthand
Dekorationer: Journaling card, resten från mina egna gömmor

Hoppas ni får en härlig söndag!! Kramelikram Leia

9.6.12

Vad pratar du?

Whisker Graphics tillverkar de här helt underbara papperspåsarna i olika färger och mönster. De var så fina att jag ville ha de som huvuddekoration på sidan. Jag valde fyra påsar i olika färger som jag fäste lite omlott och bildade på så sätt en bakgrund till min titel och mitt foto. För övrigt fick sidan vara enkel med några stänk och lite bling. Under fotot har jag skrivit månad och år med små små bokstäver från Kasiercraft. Layouten handlar om min minsta sons uttryck som han säger när han inte förstår vad vi säger. Han brukar också dra i ansiktet så att vi tittar på honom och verkligen förklarar vad vi menar.

// Malena

8.6.12

Maj månads vinnare är...

...





















Grattis säger vi till Ida Axelsson som med detta härliga kort vann. Ida lyckades få med allt vi efterfrågade; cupcakes, tårta, vimplar, ballonger och presenter.

Ida har maskat ihop tre st stämplar från Some Odd Girl. Tårtan och cupcaken har hon dessutom stämplat en extra gång och satt på distansklossar och får på så sätt ett härligt djup i kortet. Vimplarna är en stämpel från Gummiapan, även dessa sitter på distansklossar. Ballongerna är utstansade med Quickutzdies, färglagda och har fått ett lager med glossy accent över sig.

Ida kommer då att gästa oss under nästa månad, juli.
Redan nu kan ni kika in i hennes blogg, Ida's pyssel, och ta del av hennes härliga alster.

7.6.12

Minibok

Tror inte jag har visat denna lilla minibok med vita skrivsidor på insidan, jag gjorde till en födelsedagsflicka i maj. Enkelt, men förhoppningsvis uppskattat! Yttermåtten är 8*8 cm och skrivsidorna är 7*drygt 7, får ut sex sidor från ett A4 ark.


Material: Mönstrat papper från Echo Park, ljus från en Some Odd Girl stämpel (!) och lite twine.

6.6.12

Gummiapans student...

eller examens-stämpel. Den funkar ju till både och! Jag har funderat länge på hur jag vill använda de olika stämplarna - både texten och studentmössan. Surfade runt efter lite inspiration häromkvällen och gnuggade geniknölen (!).



Jag är verkligen en sucker för Gummiapans stämplar! Snygga och prisvärda! Jag har gjort ett kort i 11x14 cm och använt mig av lite spillbitar som fanns på mitt bord men även lite studentpapper som finns i webbutiken.

Papper: White cardstock, Kraft, Reprint "Flaggor"
Stämplar: Gummiapan "Grattis till examen" och "Studentmössa"
Verktyg: Martha Stewart fjärilspunch


Ha en härlig nationaldag!