18.7.09

4 nya kort

Syrran gav en kommentar på scrappiz som gjorde att jag gick igång på denna stämpel och papper...
Ja, jag har ju satt ett paket på sköldpaddan, han ser inte ut så, utan är ensam egentligen..
Några olika varianter... Sen gjorde jag ett med denna underbara hÄngeltjej som tvättar...

Johan ♥ Traktorn = Sant

Är det speciellt för pojkar att gilla allt med motorer?
Johan går igång på allt, bilar, bussar, motorcyklar, mopeder, ambulanser, och så traktorer...

När vi var och hälsade på hos Lennart passade han på att ta med Johan upp i traktorn på en sittning. Traktorn hade ingen startmotor, så tyvärr var det bara en stunds sittande, men jag fick några kort :)

Helst hade jag velat ha ett papper med traktorer, men icke, så det blev med fordon. Det kortet där traktorn är hel, frilade jag i photoshop innan jag framkallade det, så den vita ramen är av samma fotopapper. Det är moterat på kartong, som jag sedan klippte ur traktorn i för att få mer stadga i min "dekoration" som jag ville ha den som. Kartongen är sedan moterad på distanskuddar för att komma upp från bakgrunden och ge lite höjd.

17.7.09

Nyss så mötte jag...

När Johan och jag var med det goa gänget i Branäs lyckades han vid sista middagen att dra igång allsång.
För tillfället älskade han "Nyss så mötte jag en krokodil" och när han klappade i händerna var det hans sätt att säga att han ville höra den...
Goi Joi


Denna gång har jag inte valt papper utifrån korten utan från temat. Jag ville ha mitt papper med krokodiler på, och till det valde jag ett prickigt i grönt för att få lite känsla av krokodilskinn...
Jag stämlade min Doodle Factory-krokodil, målade och färglade. Det blev som en helt egen liten diecut. Krokodilen är ju bara ljuvlig...

Söta hÄnglar

Gjorde två nya kort igår. Motiven färglade jag för några veckor sedan, nu fick jag inspiration att göra nåt med dom. Brorsan fyller nästa vecka, antagligen får han det blå kortet...


Jag har penslat ut blått glitterlim över rosorna


Tyckte jag var lite vitsig... :)
solrosorna har fått lite 3:D-lack på sig så det är alldeles bulliga och fina.

Han är ju så söt denna killen...

15.7.09

Blogcandy nr 2

Tänkte delta i ännu en blogcandy.
Denna gång hos Yoli.



Passa på o slink in där och ta en lott, du med. Man behöver inte ha en blogg för detta...
Otroligt generöst!

Anar ugglor i mossen





Sitter du framför datorn och ugglar?
Idag har jag gjort reklamutskick med denna ugglan...

[ hmm... varför gör blogspot om gifbilder till png?
jag vill ju att min uggla skall röra sig som i utskicket...
jag har även försökt med en gifbild i profilen
men den görs oxå om till png. ggrrrr ]

13.7.09

Album 12x6"

Ja,
eftersom jag inte hittat något album att köpa i 12×6" så gjorde jag ju mitt eget.
Nu har jag gjort min första layout. Riktigt roligt format att jobba med. Vill genast göra fler, men idag får jag nog viga min tid åt annat :(

12.7.09

Shakercard

Jag har ett tag velat göra ett shakercard, men inte vetat vad jag skulle ha för motiv och vad jag skulle stoppa i. Så när jag satt där och letade efter något i mitt skrivbord dök några små fjärilar upp. Jag hade Magnolias lilla kille med fjärilshoven färdigmålad och genast fick jag mitt shakercard. Riktigt roligt. Skall göra fler!!! Nöjd med resultatet.


Innan gjorde jag detta lilla kort.
Jag håller på att träna mig i att måla med distresserna, för att få detta 'blänk' i färgen och utan att få sättningar i färgen. Jag använder inga verktyg för att sudda mellan olika lager utan målar vått i vått. Men fortfarande är rött väldigt svårt. Den färgen vill bita i kanterna med en gång.

Drar man i de små tagsen i kuvertet, står det: kom & fika.

12 x 6" album

Eftersom jag inte hittar ett 12×6" album så har jag idag gjort mitt eget. Jag köpte ett underlägg i plast och skar det 16×32 cm. Sidorna skar jag 15×31,5 cm. Jag har 10 insidor och tanken är att jag klistrar fast mina layouter på dessa kartongsidor. Jag är nöjd...

11.7.09

Surt sa räven...

I maj var jag och Johan och hälsade på min syster Monica - Manga -. En dag serverades det torsk med dillsås. Till skar Manga upp en citron som hon fått från sitt citronträd. När Johan såg hur vi pressade saften på vår fisk ville han oxå ha. Han fick en skiva och sedan satt han hur länge som helst och slickade och sög på denna skiva :)



Ännu en layout med Basic Greys Lime Rickeypapper. Helt underbart!

Hasselbacken

Nu har mina förstoringar på Joi kommit och genast satte jag händer och tänder i en. Vi var i Hasselbacken och matade fåglarna i slutet av maj. Strålande sol, varmt som bara den. Vi hade fryst och sparat gammalt bröd för att ha något med oss ner till fåglarna. Väl nere började Johan äta av dessa gamla brödbitar. Han var nog hungrigare än fåglarna :)

Men vi matade och skrämde fåglarna, fotade Johan och klappade hundar. En perfekt dag i Hasselbacken. Ännu förstår dock inte Johan att det e kul att skrämma fåglarna så att de flyger, så det var jag och Annie som fick göra det, men tids nog kommer Johan att förstå...




När jag stötte på Basic Greys nya serie Lime Rickey, visste jag genast att det var denna serie som jag ville använda till de kort vi tog denna dag. De underbara fåglarna blir man ju bara så glad av. Och de härliga färgerna.

Jag har använt mig av några av alla mina Quickutz-shapes... Bård, cirklar och swirls. Brads är från dels Basic Grey och även Making Memories. Till rubriken har jag valt Making Memories stickers och Quickutz Katie, classic. Ordet hasselbacken är utstansat i skum som jag köpt på ÖB. Övriga dekorationer ärpil i chipboard, plastgem och journalingpapper.

10.7.09

Nya alster

Igår kom färska bilder på Johan med brevlådan. Kunde inte hålla fingrarna i styr utan gav mig på kortet som är min absoluta favorit. Jag har tänkt en del på det och vad jag skulle göra med det. Placering av kort, att stjärnor skulle finnas, vit cardstock och rubriken var klar. Jag ville också ta med den röda kanten på hans tröja så det blev i form av pappersbårder. När jag ändå var i farten och hade den långa revan framme blev det två bårder.

Skulle vilja använda mer band, har massor men vet inte hur jag skall få till det...
Men lite stolt att jag för en gångs skull höll mig borta från bradsen, de är ju bara för kul att använda, gillar dom skarpt!!!

Denna gången blev det den cardstocken som ser ut som lite apelsinskal i strukturen, Orange Peel tror jag att det heter. Helt underbart tycker jag som annars bara kan tänka mig linnestrukturen... Fler orange peel-papper får det nog bli...

När jag var klar med min layout så tog jag tag i ett stämpelmotiv som jag färglade för några dagar sedan. Jag har tittat på och inspirerats av hur
Anita Hagen färglägger sina figurer. Men så var jag där och sabbade kinderna på denna tjejen igår, när jag höll på med kortet.Rosen har jag vikt själv utifrån denna tutorial som jag hittade på Sassas blogg.

9.7.09

Handgjorda album

Igår gjorde jag två minialbum med min bia. Jag har länge tänkt att jag vill ha plastpärmar. Så jag köpte tallriksunderlägg i plast på Hemtex. De var betydligt lättare att skära i med kniv än vad jag trott. Så jag skar ut fyra fyrkanter som var 15×14 cm. Sen skar jag ut 12 st sidor i kartong. Hålade allt i min bia och band ihop till två små album. Den ena har 1 1/4" wire, den andra 3/4" wire. Hur söta som helst blev de.



Nu har jag dom till försäljning på tradera.
Min tanke är att man antingen gör ett litet fotoalbum eller kanske en kallender. Man kan ju även tänka sig ha det som ett sorts projekt/tema-album, med foton fr tex var månad under ett års tid.

5.7.09

Söndagspyssel

Johan är hos pappa och skall vara där i två veckor. Jag saknar honom redan. Men nu får jag lite efterlängtad tid till scrap och pyssel. Idag har jag gjort några kort och en layout.


Årets första julkort

Layout om när vi såg Iron Maiden live på Ullevi förra sommaren.

2.7.09

Månadsalbum

Jag fick en beställning på ett månadsalbum. Det är ett album som jag enbart satt in kuvert i. 12 st, ett för var månad. Tanken är att man sedan kan stoppa ner saker för varje månad i respektive kuvert. Jag har gjort ett som jag visar på www.scrapfabriken.se. Det är mest som inspiration, men de tjejer som hitintills beställt album av mig, har velat ha med de dekorationerna som jag använt mig av. Just nu har jag snöat in på Basic Greys Lime Rickey-kollektion och har ett av pappren som bas till detta album.


Framsidan

12 st kuvert finns i albumet


närbild dekoration

Jag hoppas beställaren blir nöjd.
Själv funderar jag på att göra ett likande anteckningsblock eller nåt med detta underbara papper.